Loading...

За компанията

Идеа Макс ООД - Лого
Фирма  “Идеа Макс” ООД е основана през 2000 г. и оттогава досега се развива като търговец на строителни материали и изпълнител на довършителните работи в строителството и по-основно в три направления – доставка и монтаж на системи за сухо строителство, доставка и монтаж на ламинирани подови настилки и доставка и полагане на керамични подови и стенни покрития, санитарен фаянс и аксесоари за баня.

След самото си създаване фирмата става официален представител на КNAUF - световен лидер в производството на материали за сухо строителство – гипскартон и гипсфазер, профили за сухо строителство, двойни инсталационни и сухи подове, гипсови лепила, фугопълнители и финишни шпакловки, консумативи.  КNAUF предлага и качествени ръчни и машинни мазилки, предпочитани от клиентите в България.

Скоро
“Идеа Макс” ООД става търговски представител за България на Kronotex – Германия, водещ производител на ламиниран паркет и подови покрития с марка My Floor. Kronotex е един от първите производители, въвели на световния пазар системата за напълно сух способ на сглобяване на подовите покрития -система – Click2Click. Ламинираните подови настилки на Kronotex са със специално устойчиво покритие, което гарантира дълготрайност на употреба. Произвеждат се в широка цветова гама, различни дебелини и износоустойчивост, в зависимост от потребността на клиента – за домашни условия, магазини, хипермаркети, музеи, офиси и т.н.

През 2004 г. “
“Идеа Макс” ООД" спечелва доверието на ISOVER - производител на топлоизолационни каменни и стъклени вати, изолация за леки преградни стени , сертифицирана система Техностар за звукоизолация в мултиплекс–киносалони, каменна вата с високо обемно тегло за фасадна топлоизолация и покривна изолация.

През 2005 г. фирмата привлича нови съдружници и стартира развитието на следващо продуктово направление - внос и търговия с керамични подови и стенни облицовки. 
“Идеа Макс” ООД става търговски представител на българските фирми- производители на фаянс, теракота и гранитогрес KAI Group и Керамик Инвест, и официален вносител на водещите турски производители Kalebodur (с трета по големина производствена база в света), Egeseramik, Seramiksan и Termalseramik. Голямото разнообразие от модели, цветове и размери е подходящо за всякакъв тип обекти и дизайнерски решения, а поддържаните складови наличности в големи количества улесняват работата по крупни корпоративни проекти. Фирмата е представител на българските заводи за санитарен порцелан и смесителни батерии VidimaRoca, и Fayans - търговски марки, наложили на пазара своето качество и подходящи за разнообразни по вид и предназначение мокри помещения. В складовете на фирмата ще намерите постоянна наличност на дизайнерски и хотелски серии аксесоари за баня, а също и на разнообразни по размер и форма акрилни вани, с възможност за окомплектоване с хидромасажни системи. Работим с водещи производители на душкабини за баня, което дава възможност за поръчка на всякакви форми - квадратни, овални, правоъгълни кабини.

През 2006 г. 
“Идеа Макс” ООД открива склад в гр.Добрич, със площ от над 2000 кв.м. и търговска мострена зала над 400 кв.м. Открит е и високопроизводителен цех за стъклопакети. От същата година фирмата работи с продуктите на AMF - минералфазерни растерни окачени тавани от Германия, високакачествен продукт с приложение в многофункционални административни сгради, търговски центрове, училища, хотелски комплекси. Специалисти в акустиката на помещенията с много високоефективни системи за звукопоглъщане и звукоизолация, единствени със одобрен в България сертификат за пожарозащита на системите окачени тавани. 

През 2007 г. фирмата инвестира във високо-производителен цех за структурни фасади, облицовки с алуминиеви композитни панели (бонд), ПВЦ и алуминиева дограма.

През 2008 г. 
“Идеа Макс” ООД инвестира в нов централен офис с шоурум и складова база на две нива във Варна. На площ от над 800 кв.м. са изложени предлаганите от фирмата марки и продукти, а складовата база с над 6000 кв.м. РЗП съхранява над 10 000 артикула за довършителните работи в строителството. Поставено е начало на сътрудничеството с WEBER - системи за топлоизолация на контактни фасади, фасадни мазилки и бои, циментови лепила за керамика, циментови мазилки, Dietermann – течни хидроизолации на битумна и полимерна основа.

Строителната дейност на фирмата от 2000 г.до днес е специализирана в довършителните работи в направления “Сухо строителство”, “Ламинирани подови настилки” и “Структурни фасади и дограма”. Постоянно расте броя на видовете строително-монтажни дейности, които “Идеа Макс” ООД изпълнява успешно, като от 2009 г. насам има над 5 крупни обекта с цялостно изпълнение на довършителните работи. Чрез дъщерната си фирма “Т.Р.Д” ООД изгражда силно и слаботокови ел.инсталации, компютърни мрежи и видеонаблюдение.

Фирмата е сертифицирана по следните стандарти за качество :

ISO 9001:2008
ISO 14001:2004
BS OHSAS 18001:2007


През 2012 година “Идеа Макс” ООД е наградена на конкурса "Златен отвес" с грамота "1-во масто в категория:Реконструкция на сграда", а през 2013 печели втората си грамота в категория: "Администравивни, офис, промишлени и търговски сгради". 2014 година е също много успешна за фирмата, тъй като тя отново е наградена с грамота за 1-во място в категория: "Административни сгради".


 

В последните години “Идеа Макс” ООД разработва успешно висококачествени и иновативни системи за сухо строителство : 
   

QUATTRO Италия – двойни инсталацинни подове с плочи от PAL и калциеф сулфат, покрития от ламинат, Tarkett PVC и гранитогрес.
PROMETAL Италия – метални ламелни и растерни тавани.
CBI Europe Италия - двойни инсталацинни подове, метални растерни и ламелни тавани, тавани от  MDF с естествен фурнир

 


Решения в строителството !


 

 

Партньори
9000 Варна, ул. "Уста Кольо Фичето" 25б
Национален телефон:
0893 362 449
(на цената на един градски разговор в цялата страна)